Ένα εύκολο νοστιμότατο κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών! Τώρα που κάποιοι νηστεύουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και θέλουν ένα γλύκισμα παρέα με τον καφέ ή το τσάι τους, ή ένα γλυκό σνακ στην δουλειά.
Φυσικά και για όσους δεν νηστεύουν γιατί πώς να το κάνουμε, είναι κέικ σοκόλαση!
Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 μπέικιν
- 1 κ.γ. σόδα
- 6 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 10 κ.σ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κούπα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα καρύδια, φουντούκια και ξανθή σταφίδα.
Ένα από τα καλά αυτού του κέικ είναι ότι η χρήση μίξερ δεν είναι απαραίτητη.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν , το κακάο και το ξύσμα.
Σε ένα ποτήρι τοποθετούμε την σόδα και το ξύδι, αφού αφρίσουν πρώτα, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τοποθετούμε, στα υπόλοιπα υλικά μας, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός, ή αυγοδάρτη, ή μαρίζ.
Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
Τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 200ο© για 30΄ στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Προσθήκη νέου σχολίου