Δημοσιεύτηκε από ,
30/07/2014 - 10:30pm

Πάμε να φτιάξουμε σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα με φρέσκα λεμόνια, κατ’ ευθείαν από την κυρία Σούλα (την μαμά του Γιάννη! Τι; Δεν ξέρεις τον Γιάννη; Κακώς!).

 

Δροσερή λεμονάδα χωρίς συντηρητικά. Πολύ γρήγορη στην παρασκευή της. Με ωραίο φρέσκο άρωμα και πλούσια γεύση. Μήπως σου μυρίζει καλοκαίρι;!

Για την σπιτική λεμονάδα θα χρειαστούμε

  • 500 ml χυμό από φρεσκο-στυμμένα λεμόνια
  • 500 gr ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

 

Τοποθετούμε στη φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 5-10 λεπτά .

3-4 Λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στο σιρόπι το ξύσμα λεμονιού.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό.

Ενώνουμε το σιρόπι με τον σουρωμένο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε πλαστικά μπουκαλάκια, αφαιρούμε τον αέρα και διατηρούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο.

 

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 μήνες χωρίς να ανοιχτεί το μπουκάλι. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα για περισσότερο καιρό, τότε αποθηκεύουμε τα μπουκάλια με τη συμπυκνωμένη λεμονάδα στην κατάψυξη.

 

Για να σερβίρω, τοποθετώ στο ποτήρι 1/3 από τη συμπυκνωμένη λεμονάδα και 2/3 κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό. Προσθέτω λίγα παγάκια και προαιρετικά 2-3 φυλλαράκια δυόσμο.

 

Εις Υγείαν!

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου