Δημοσιεύτηκε από ,
12/04/2012 - 6:00pm

Αληθεύει δυστυχώς ότι τα πόδια είναι ίσως το πιο παραμελημένο μέρος του σώματος. Η υγιεινή τους όμως, καθώς και η εμφάνισή τους είναι πολύ σημαντικές. Τα σχισίματα και οι ραγάδες που εμφανίζονται στον κερατοειδή χιτώνα στο μέρος της φτέρνας, ή τα άκομψα κομμένα νύχια δεν αρέσουν σε καμία και κανέναν. Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί τους αν θέλουμε να δείχνουν τέλεια στα όμορφα πέδιλά μας!

Φροντίδα ποδιών, ακολουθώντας 5 απλά βήματα

  • Ποδόλουτρο. Ένα ποδόλουτρο θα τα ανακουφίσει και θα τα ξεκουράσει. Σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό ρίχνουμε μερικά άλατα και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια θυμαριού ή λεμονιού και βυθίζουμε τα πόδια μας για 10-15 λεπτά.
  • Νύχια. Κόβουμε τα νύχια χρησιμοποιώντας ψαλιδάκι νυχιών και στη συνέχεια λιμάρουμε τις άκρες τους δίνοντας όμορφο σχήμα. Σπρώχνουμε τα πετσάκια των νυχιών προς τη βάση τους με ειδικό εργαλείο pusher.
  • Απολέπιση. Χρησιμοποιούμε ράσπα ή λίμα ποδιών για να τρίψουμε την επιδερμίδα στις φτέρνες, τρίβοντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Ξεπλένουμε και στη συνέχεια κάνουμε scrub σε όλο το πέλμα του ποδιού για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη λείανση της επιδερμίδας. Ξεπλένουμε ξανά με χλιαρό νερό και τα σκουπίζουμε καλά με καθαρή πετσέτα.
  • Ενυδάτωση. Χρησιμοποιώντας μία ελαφριά απορροφητική ενυδατική κρέμα μπορούμε να χαρίσουμε λίγα λεπτά ενός απολαυστικού μασάζ σε όλο το πέλμα, από τη φτέρνα έως τα δάχτυλα.
  • Χρώμα. Βάφουμε τα νύχια των ποδιών με χρώμα της αρεσκείας μας, χρησιμοποιώντας πριν από αυτό μία διάφανη βάση.

Tip: Κόψε τα νύχια ίσια και όχι βαθιά, κατόπιν λίμαρε τις γωνίες ώστε να μην «καρφώνουν» το δέρμα σου καθώς αναπτύσσονται.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου