Δημοσιεύτηκε από ,
04/04/2012 - 3:30pm

Το πρόσωπο και στη συνέχεια τα χέρια είναι τα πιο σημαντικά όσον αφορά την εξωτερική ομορφιά κι ελκυστικότητα.

Οι περισσότερες γυναίκες λόγω υποχρεώσεων, φόρτου εργασίας αλλά και για οικονομικούς λόγους, αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε συχνά ινστιτούτα ομορφιάς για την περιποίηση των χεριών μας. Παρακάτω θα διαβάσεις απλά βήματα για να κάνεις τέλειο μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι.

  1. Με ένα εμποτισμένο σε ασετόν βαμβάκι καθαρίζουμε τα νύχια μας είτε για τυχόν υπολείμματα προηγούμενου βερνικιού είτε όχι.
  2. Χρησιμοποιώντας χάρτινη λίμα ξεκινάμε να δίνουμε στα νύχια το μήκος και το σχήμα που θέλουμε, κάνοντας απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια πλένουμε τα χέρια μας με κρεμοσάπουνο και τα σκουπίζουμε με πετσέτα.
  3. Σε ένα μπολ με ζεστό - χλιαρό νερό προσθέτουμε μερικές σταγόνες baby oil για την ενυδάτωση των χεριών μας και 3-4 ml αμυγδαλέλαιο για τη θρέψη και την ενδυνάμωση των νυχιών μας. Τα βυθίζουμε σε αυτό για 10 λεπτά και μετά τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
  4. Με ένα pusher σπρώχνουμε τα πετσάκια στο πίσω μέρος της βάσης των νυχιών. Αν δεν έχουμε αυτό το ειδικό εργαλείο μανικιούρ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ξυλάκι ή κάποιο σκληρό πλαστικό, αρκεί το αντικείμενο που θα επιλέξουμε να έχει λεία και στρογγυλεμένη άκρη ώστε να μην τραυματιστούμε. Κατά τη γνώμη μου προσπαθήστε να αποφεύγετε να κόβετε τα πετσάκια γιατί αυτό δημιουργεί εστίες μικροβίων, μυκήτων και βακτηρίων κοντά στη μήτρα των νυχιών.
  5. Κατόπιν, με ένα κόπτη αφαιρούμε τυχόν παρανυχίδες, κόβοντας και όχι τραβώντας, το δεύτερο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.
  6. Τώρα θα χρειαστούμε ένα nail buffer διπλής όψης για τη λείανση της επιφάνειας των νυχιών. Με τη σκληρή όψη του τρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών, ενώ μετά χρησιμοποιούμε τη λεία του όψη τρίβοντας τις επιφάνειες για ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα.
  7. Ξεπλένουμε τα χέρια μας για να φύγουν τα υπολείμματα από την τριβή με το nail buffer και τα στεγνώνουμε καλά με πετσέτα.
  8. Χρησιμοποιώντας κρέμα ή έλαιο ενυδάτωσης κάνουμε ένα απολαυστικό μασάζ στα χέρια και τα νύχια μας και τα αφήνουμε να απορροφήσουν πολύ καλά τα υπολείμματα του ενυδατικού που χρησιμοποιήσαμε.
  9. Για τη βάση του χρώματος χρησιμοποιούμε θρεπτικό βερνίκι ή βερνίκι θεραπείας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Επιλέγουμε ένα βερνίκι στο χρώμα της αρεσκείας μας, περνάμε το πρώτο ελαφρύ στρώμα και στη συνέχεια το δεύτερο. Όταν βάφουμε τα νύχια μας με βερνίκι χρώματος είμαστε προσεκτικές ώστε να μην ξεφύγουμε από τα όρια του νυχιού. Αν αυτό δεν συμβεί, προσθέτουμε σε ένα λεπτό πινέλο λίγο ασετόν και αφαιρούμε τα υπολείμματα προσεκτικά.
  10. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα γυαλιστικό top coat όταν στεγνώσει το χρώμα. Αυτό θα δώσει έξτρα λάμψη και το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο.

 

Tip: Όταν χρησιμοποιούμε λίμα και την τραχιά όψη του nail buffer, λιμάρουμε και τρίβουμε αντίστοιχα, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση και με φορά οριζόντια προς το νύχι και όχι κάθετη. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην ξεφλουδίζουν τα νύχια μας.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου