Δημοσιεύτηκε από ,
20/06/2012 - 3:45pm

Το peeling κατά της κυτταρίτιδας με grapefruit είναι ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσουμε τα δύσκολα σημεία του σώματος, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, να την καταπολεμήσουν. Σε όλες μας είναι γνωστή η «κυρία» κυτταρίτιδα, αλλά καμία μας δεν την έχει κάνει φίλη! Ιδιαίτερα τώρα που έχει έρθει και η στιγμή να βγούμε στην παραλία… ποια την είδε και δεν τη μίσησε(!)

Δε χρειάζεται πανικός όμως! Ούτε ηττοπάθειες. Δεν είναι στο χέρι αυτής της… «κυρίας» να παραμείνει, όχι στο βαθμό που νομίζει τουλάχιστον, στους  ελκυστικούς γλουτούς μας!

Πρωτίστως το πιο σημαντικό για την πρόληψή της αλλά και για την καταπολέμησή της είναι η ισορροπημένη διατροφή. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βοηθήσουμε και να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και το peeling με grapefruit.

Για το peeling κατά της κυτταρίτιδας με grapefruit θα χρειαστούμε

  • 1 grapefruit
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. ζάχαρη

Η ποσότητα των συστατικών που ανέφερα είναι για την περιοχή των γλουτών. Αν θέλουμε να κάνουμε peeling και σε άλλα σημεία, θα πρέπει σταδιακά να προσθέτουμε ελαιόλαδο και ζάχαρη καθώς προχωράμε και σε άλλες περιοχές του σώματος.
Κόβουμε το grapefruit στη μέση και μοιράζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε κάθε «κούπα» του. Αρχίζουμε και τρίβουμε την επιλεγμένη περιοχή με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις για τουλάχιστον 4 – 5 λεπτά ανά περιοχή. Κατόπιν ξεπλένουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα με κρέμα η οποία είναι είτε προϊόν κατά της κυτταρίτιδας, είτε απλά ενυδατική.

Οφέλη των συστατικών που χρησιμοποιήσαμε

Grapefruit. Περιέχει αντιοξειδωτικά, μεταλλικά άλατα, οξέα, βιταμίνες και συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία έχει λιποδιαλυτική δράση. Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και το λευκαίνει.
Ελαιόλαδο. Περιέχει αντιόξινες ουσίες όπως βιταμίνη Ε και Κ οι οποίες καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. Αναπλάθει και θρέφει την επιδερμίδα.
Ζάχαρη. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα λόγω τριβής.
Tip: Για να έχετε σύντομα αποτελέσματα εφαρμόστε το peeling κατά της κυτταρίτιδας με grapefruit δύο φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

Διάβασε επίσης για peeling κατά της κυτταρίτιδας με καφέ.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Σχόλια

Καλησπέρα κ.Σκαρμούτσου!!(Χριστίνα¨))! Πολύ όμορφο,προσεγμένο κι ενδιαφέρον μπλογκ !(κι εσύ είσαι όμορφη,τι να λέμε τώρα..¨)).Έχω κι εγώ κάποια πράγματα και προτάσεις προς το παρόν σε μία facebook page που την ρυθμίζω τώρα και ίσως σε ενδιαφέρουν πάντως εδώ έχω βρει ως τώρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!! Θα αναμένω και θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον-καλό βράδυ!!

Προσθήκη νέου σχολίου