Δημοσιεύτηκε από ,
04/07/2012 - 5:45pm

Το καλοκαίρι δίνει σε όλους την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα ελκυστικό μαυρισμένο δέρμα.

Στις γυναίκες όμως, όπου εκτός από το χρώμα της επιδερμίδας μας ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο η υγεία και σφριγηλότητά της, επιβάλλεται να κάνουμε κάτι παραπάνω γι’ αυτό!

Φροντίδα προσώπου μετά την ηλιοθεραπεία

Καθαρισμός προσώπου. Μετά την ηλιοθεραπεία πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό και απαλό τζελ που να καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, απομακρύνοντας τη σκόνη, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα του αντηλιακού.

Απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η απολέπιση με ένα απαλό peeling, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, θα βοηθήσει την επιδερμίδα στο να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανανεώνοντάς την με νέα. Απομακρύνει κάθε είδους υπολείμματα από την επιδερμίδα μας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά την απολέπιση είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Εφαρμογή μάσκας προσώπου 1 -2 φορές την εβδομάδα. Οι μάσκες προσώπου και ειδικότερα οι σπιτικές με φυσικά υλικά, θρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος, την ενυδατώνουν και την απαλύνουν από τους ερεθισμούς αν χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα.

Ενυδάτωση επιδερμίδας. Χρησιμοποιούμε πάντα ενυδατική κρέμα, πρωί και βράδυ, ώστε να διατηρείται η υγρασία της επιδερμίδας μας. Το βράδυ εφαρμόζουμε μία απαλή ενυδατική κρέμα νυκτός, ενώ την ημέρα μπορούμε να συνδυάσουμε το αντηλιακό μας με την ενυδατική μας κρέμα. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά ενυδατικά αντηλιακά για ακριβώς αυτόν τον σκοπό, την προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία και συγχρόνως την ενυδάτωσή της. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο και την ποιότητα του δέρματός σας ή ακόμα καλύτερα συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλουσιοπάροχες πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών που θρέφουν τον οργανισμό μας και την επιδερμίδα μας. Είναι καλό στη διάρκεια του καλοκαιριού πολλά από τα γεύματά μας να αποτελούν αυτούς τους θησαυρούς της φύσης!

Εσωτερική ενυδάτωση. Η ενυδάτωση του οργανισμού μας αποτελεί το Α και το Ω της ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν να εφοδιάζουμε καθημερινά πλήρως τον οργανισμό μας με το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό!
Tip: Όταν εκτίθεστε στον ήλιο, μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε το αντηλιακό στο πρόσωπο και το λαιμό ακόμα και στη βόλτα σας! Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου παραμονεύουν παντού…

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου