Δημοσιεύτηκε από ,
16/12/2013 - 10:00pm

Θέλεις να κάνεις κάτι για να ανανεωθείς λίγο πριν τις γιορτές; Σου προτείνουμε όσα αποδίδουν άμεσα και μέσα σε λίγες συνεδρίες μπορούν να σε βοηθήσουν να δείχνεις ξεκούραστη και αναζωογονημένη στο πρόσωπο.

Ανανέωση με μικροκρυστάλλους (Ecopeel)

Η μέθοδος αυτή επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθά το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.
Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling, κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Μπορεί όμως να σε βοηθήσει σημαντικά αν εμφανίζεις ουλές ακμής, δυσχρωμίες και κηλίδες, αν θες να περιορίσεις λεπτές ρυτίδες και να μειώσεις τη λιπαρότητα στο δέρμα σου, με διαφορά που θα είναι ορατή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι ότι χαρίζει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειές του, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα. Η μέθοδος είναι απόλυτα φυσική, ανώδυνη και ασφαλής.

Η εφαρμογή είναι απλή και ελεγχόμενη, με συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι ακριβές. Δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς, κι έτσι μπορείς να επιστρέψεις αμέσως στις καθημερινές σου δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το δέρμα (εξάλλου, πρόκειται για φυσικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.
Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχέει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων και τις γεμίζει.

Η διόρθωση είναι άμεση, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανίζεις στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως στην συνέχεια υποχωρούν. Επίσης, είναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου πως όλες οι θεραπείες με ενέσιμα μπορεί να προκαλέσουν τοπικά κάποια μελανιά, και γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση.

Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 6 μήνες έως 1 χρόνο.

Botox

Απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο.

Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχέεται τοπικά στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες
Ένας μικρός ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί θα υποχωρήσει 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, οπότε μπορείς αμέσως να επιστρέψεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 4-6 μήνες θα πρέπει να το επαναλάβεις αλλιώς, το δέρμα σου θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

 

Editor's Notice


Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014).

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Βασ. Σοφίας... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου