Δημοσιεύτηκε από ,
28/10/2013 - 10:00pm

Ένα από τα αισθητικά προβλήματα που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες είναι τα πεταχτά αυτιά.

Συνήθως η αισθητική αυτή ατέλεια γίνεται πιο έντονα αισθητή όταν επιλέγεται ένα κοντό – αγορίστικο κούρεμα, με αποτέλεσμα η εικόνα που αντικρίζει κανείς στον καθρέφτη να μην είναι η επιθυμητή. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που και οι περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν μια τέτοια ατέλεια στα αυτιά τους, έχουν πιασμένα τα μαλλιά τους λόγω της ζέστης, με αποτέλεσμα να φαίνεται εντονότερα.

Αν λοιπόν είστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να «κρύψουν», με διάφορους τρόπους, τα πεταχτά ή ανισοσκελή αυτιά, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε έναν ειδικό πλαστικό χειρουργό, ο οποίος αφού εκτιμήσει την κατάσταση, θα σας συστήσει την πιο αποτελεσματική τεχνική ωτοπλαστικής για ένα αρμονικό και καλαίσθητο πρόσωπο.

Κλασική τεχνική

Με την κλασική μέθοδο διόρθωσης των πεταχτών αυτιών ο χόνδρος χαράσσεται με ειδικό μαχαιρίδιο για να μαλακώσει και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Επειδή όμως αφαιρείται δέρμα από το πίσω μέρος των αυτιών, η δημιουργία ουλής είναι αναπόφευκτη.
Μετά την επέμβαση: Δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Ωστόσο για μια εβδομάδα μετά είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επιδέσμου γύρω από το κεφάλι.

Τεχνική χωρίς ουλές

Η νέα αυτή τεχνική δεν έχει τομές με αποτέλεσμα να μην αφήνει ουλές. Τοποθετούνται ειδικά ράμματα μη απορροφήσιμα σε τέτοια σημεία ώστε να δώσουν το επιθυμητό σχήμα στον χόνδρο. Αν ο χόνδρος δεν είναι αρκετά εύπλαστος και μαλακός, μπορεί να χαραχθεί με μια ειδική, λεπτή βελόνα από πολύ μικρή οπή, χωρίς να φαίνονται ουλές. Όλα αυτά γίνονται με τοπική αναισθησία, ο πόνος είναι αμελητέος και λόγω της απλοποιημένης διαδικασίας περιορίζονται όλοι οι κίνδυνοι του χειρουργείου.

Η διαδικασία της ωτοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού αρκεί αυτό να είναι άρτια εξοπλισμένο. Μετά την επέμβαση το κεφάλι του ασθενούς τυλίγεται με ελαστικό επίδεσμο για 5 μέρες περίπου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Επειδή η επίδεση είναι ελαφριά, χρειάζεται προσοχή στον ύπνο ώστε να μην μετακινηθεί ο επίδεσμος. Μια εβδομάδα μετά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς και σε πλήρη φυσική δραστηριότητα, ανανεωμένος-η και κυρίως χωρίς να κρύβεται πια!

 

Editor's Notice


Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013).

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Βασ. Σοφίας... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου