Δημοσιεύτηκε από ,
07/05/2014 - 10:00pm

Καμιά γυναίκα δε θέλει να βλέπει επάνω της κυτταρίτιδα. Πόσο μάλλον τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

Πάμε να φτιάξουμε μόνες μας ένα θερμαντικό λάδι για την κυτταρίτιδα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Κι αν δε τα έχουμε όλα, μπορούμε εύκολα να τα βρούμε σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων.

Βασικό συστατικό του λαδιού είναι η κανέλα. Η κανέλα είναι ικανή να προκαλεί υπεραιμία στην περιοχή που εφαρμόζεται, δρώντας έτσι κατά της κυτταρίτιδας. Επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Τα αιθέρια έλαια κυπαρισσιού, αγριοκυπάρισσου, grapefruit και δεντρολίβανου, όποιο απ’ όλα και να χρησιμοποιήσουμε, αυξάνουν την κυκλοφορία όταν εφαρμόζονται τοπικά στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς επίσης βοηθάνε και στην απομάκρυνση των τοξινών.

Για το λάδι κατά της κυτταρίτιδας θα χρειαστούμε

  • 1 γυάλινο βαζάκι των 400ml που να κλείνει καλά
  • ελαιόλαδο
  • ξυλάκια κανέλας
  • αιθέριο έλαιο: κυπαρισσιού, ή αγριοκυπάρισσου (άρκευθος), ή grapefruit, ή δεντρολίβανο


Γεμίζουμε το βαζάκι με ξυλάκια κανέλας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλυφθούν εντελώς τα ξυλάκια. Κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε στον ήλιο για έναν μήνα.

Μετά τον μήνα, ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε το λάδι κανέλας σε καινούριο βαζάκι.
Αν προέκυψαν π.χ. 200ml λάδι κανέλας, θα προσθέτουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού (ή όποιο από τα παραπάνω έχουμε διαθέσιμο).
Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε καλά.

Με το λάδι κατά της κυτταρίτιδας που φτιάξαμε, κάνουμε επαλείψεις κάθε βράδυ μετά το ντους. Θα είναι ακόμα καλύτερα αν οι επαλείψεις συνοδεύονται και από 2-3 λεπτά μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, στα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Στις τρεις εβδομάδες θα δεις τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Προσοχή! Το λάδι κανέλας είναι θερμαντικό και αρκετά δυνατό. Υπάρχει περίπτωση, αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, να κοκκινίσεις σε κάποια σημεία. Αλλά ο ερεθισμός, αν υπάρξει, είναι παροδικός. Ωστόσο αν το δέρμα σου είναι πολύ «δύσκολο» συμβουλεύσου τον ιατρό σου.
Tip: Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, εφάρμοσε 2 φορές την εβδομάδα peeling κατά της κυτταρίτιδας, και αμέσως μετά κάνε επάλειψη με το λάδι κανέλας.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Σχόλια

Ακούγεται τέλειο. Το έφτιαξα καιτώρα περιμένω μέχρι να το χρησιμοποιήσω. ανυπομονώ!

Προσθήκη νέου σχολίου