Δημοσιεύτηκε από ,
27/02/2013 - 10:00pm

Καταπολέμησε την εμφάνιση της ψαλίδας μόνη σου και με εντελώς φυσικό τρόπο, εφαρμόζοντας τη μάσκα μαλλιών κατά της ψαλίδας με λάδι jojoba.

Αν και τα προϊόντα κατά της ψαλίδας είναι αμέτρητα, ωστόσο πάρα πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από αυτήν. Κυρίως γιατί οι θεραπείες και τα ανάλογα προϊόντα κατά της ψαλίδας τυγχάνουν ακριβού κόστους.

Χρησιμοποιώντας τακτικά αυτή τη μάσκα μαλλιών για την αντιμετώπιση της ψαλίδας, εμποδίζεις σημαντικά την επανεμφάνιση της, ενώ παράλληλα η μάσκα είναι ικανή για θρέψη και βαθιά ενυδάτωση της τρίχας.

Για τη μάσκα μαλλιών κατά της ψαλίδας θα χρειαστούμε

  • 2 κ.σ. λάδι jojoba
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες προετοιμασίας για τη μάσκα μαλλιών κατά της ψαλίδας

Ζεσταίνουμε το μέλι ώστε να ενωθεί εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Πριν το λούσιμο χτενίζουμε τα μαλλιά και απλώνουμε τη μάσκα μαλλιών για την ψαλίδα σε όλο το μήκος της τρίχας. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες και στον κορμό της τρίχας ώστε η μάσκα να επεκταθεί σε όλα τα μαλλιά.
Πιάνουμε τα μαλλιά ψηλά και τα αφήνουμε με τη μάσκα για 20 περίπου λεπτά.
Στο τέλος ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και λούζουμε τα μαλλιά.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Το λάδι jojoba ενυδατώνει το τριχωτό του κεφαλιού και τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Σφραγίζει την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας και τα προστατεύει από την ψαλίδα και το φριζάρισμα που προκαλούνται από τα προϊόντα και τις συσκευές styling.
  • Το μέλι σφραγίζει την υγρασία στην τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά μαλακά και ενυδατωμένα.
  • Ο κρόκος αυγού προστατεύει την τρίχα από το σπάσιμο ενώ παράλληλα συμβάλλει στην γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Tip: Μόλις απλώσεις τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά σου, τύλιξέ τα με διάφανη μεμβράνη. Έτσι η μάσκα μαλλιών για την ψαλίδα θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική λόγω της θερμότητας που θα παραχθεί.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου