Δημοσιεύτηκε από ,
07/11/2014 - 3:45pm

Μου αρέσουν τα γλυκά! -Και σε ποιον όχι; Δεν τα προτιμώ σε καθημερινή βάση, αλλά όταν το λιγουρευτώ προτιμώ να είναι σπιτικό. 

"Πάνω" σε μια γλυκο-κουβέντα με την φίλη μου την Έφη, μου έδωσε αυτήν τη συνταγή για σπιτικό τιραμισού για να τη δοκιμάσω. Και τελικά ήταν πολύ εύκολο γλυκό, γρήγορο και πολύ νόστιμο! Υπάρχουν πολλοί που συμφώνησαν σε αυτό, γι’ αυτό και αποφασίσαμε λοιπόν με την Έφη να τη μοιραστούμε και περαιτέρω…

Για το σπιτικό τιραμισού θα χρειαστούμε

  • 1 ½ πακέτα σαβαγιάρ
  • 400γρ.  τυρί κρέμα
  • 4 κ.γ. ποτό (εδώ το baileys είναι μια πολύ καλή επιλογή!)
  • 2 κ.γ. nescafe ή 1 φλιτζανάκι espresso
  • 1 ½ ποτήρια νερό
  • 1 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε το νερό, τον καφέ και το μισό ποτό και ανακατεύουμε.

Βρέχουμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στο ταψάκι.

Για την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού, την άχνη, το αυγό και το υπόλοιπο ποτό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμη την τοποθετώ στο ψυγείο.

Χτυπάω ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ενσωματώνω την σαντιγί στην κρέμα λίγη-λίγη και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Στρώνω επάνω στα σαβαγιάρ και στη συνέχεια κάνω άλλη μια στρώση σαβαγιαρ-κρέμα.

Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ή μετά από μερικές ώρες, κοσκινίζω από πάνω μπόλικο κακάο.

Tip: Αν θέλουμε να το κάνουμε σαν τούρτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παντεσπάνι αντί για σαβαγιάρ.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου