Δημοσιεύτηκε από ,
10/12/2012 - 10:00pm

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και οπωσδήποτε στην προετοιμασία των βραδινών εξόδων μας συμπεριλαμβάνεται το χτένισμα.

Για να υποστηρίξουμε την εμφάνισή μας τις φετινές γιορτινές βραδιές, είτε μαζευτούμε οικογενειακά και παρεΐστικα στο σπίτι, είτε μετά το φαγοπότι ακολουθήσει έξοδος σε οποιοδήποτε χώρο διασκέδασης, χρειαζόμαστε ένα πρωτοχρονιάτικο χτένισμα όπου σαφώς μπορεί να υποστηριχθεί από την προσωπικότητά μας και φυσικά να είναι εύκολο και να μπορούμε να το δημιουργήσουμε, γιατί όχι(;) και μόνες μας!

Απολαμβάνοντας Κυριακάτικο πρωινό καφέ με την φίλη μου Ελένη Αρσένου, η οποία είναι επαγγελματίας Hair Stylist, ήρθε η συζήτηση στα χτενίσματα που μπορεί να κάνει μόνη της η γυναίκα τις γιορτινές ημέρες, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, μια και οι μέρες των εορτών πλησιάζουν. Έτσι σκεφτήκαμε να μας δείξει τα βήματα για μερικά από αυτά.

Τα τρία γιορτινά χτενίσματα που μας προτείνει η Hair Stylist Ελένη Αρσένου είναι απλά και κομψά, με εύκολα βήματα και χωρίς ιδιαίτερα αξεσουάρ, ώστε να μπορεί κάθε γυναίκα να τα εφαρμόσει μόνη της.

 

Κομψός κότσος σε σχήμα σταυρού

 1. Ξεκινάμε από χαμηλά του κεφαλιού και προς τα πάνω, να δουλεύουμε τα μαλλιά τούφα – τούφα με στρογγυλή βούρτσα μεσαίου μεγέθους και σεσουάρ, έτσι ώστε η κάθε τούφα να καταλήγει σε ελαφριά μπούκλα.
 2. Κρεπάρουμε ελάχιστα τις ρίζες των μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού (στεφάνι).
 3. Αφήνουμε ελεύθερες δύο πλαϊνές τούφες (μία αριστερά και μία δεξιά του προσώπου) και μία σειρά μαλλιών στο κάτω μέρος του κεφαλιού (πάνω από τον λαιμό). Χρησιμοποιώντας λαστιχάκι, πιάνουμε μία κοτσίδα τα μαλλιά της κορυφής που απέμειναν εκτός των χωρισμάτων.
 4. Χαλαρώνουμε το λάστιχο και ανοίγουμε την κοτσίδα (εσωτερικά) στη μέση, περνώντας την δύο φορές από μέσα.
 5. Μετά το δεύτερο πέρασμα, σταθεροποιούμε το βάρος με 2-3 λεπτά τσιμπιδάκια.
 6. Περνάμε την αριστερή τούφα πάνω από το λάστιχο, έτσι ώστε να το καλύπτει, και την σταθεροποιούμε στη δεξιά πλευρά του λάστιχου με τσιμπιδάκι (βλ. Εικόνα 1.1).
 7. Αφήνουμε μία μικρή τουφίτσα ελεύθερη από τη δεξιά τούφα και την υπόλοιπη την περνάμε κατά τον ίδιο τρόπο πάνω από λάστιχο και την σταθεροποιούμε στην αριστερή πλευρά.
 8. Χωρίζουμε την κάτω σειρά μαλλιών σε τρεις τούφες (αριστερή, μεσαία και δεξία).
 9. Φέρνουμε την κάτω αριστερή τούφα στη δεξιά πλευρά του λάστιχου (στο ύψος της κοτσίδας) και την κάτω δεξιά τούφα την αριστερή πλευρά του λάστιχου, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα Χ. Σταθεροποιούμε την κάθε τούφα χωριστά στην περιφέρεια του λάστιχου με τρόπο που να το καλύπτουν.
 10. Τη μεσαία τούφα, αν τα μαλλιά είναι μεσαίου μήκους, τη φέρνουμε στο ύψος της κοτσίδας (ακριβώς κάτω από το λάστιχο) και τη σταθεροποιούμε με τσιμπιδάκι. Αν τα μαλλιά είναι πολύ μακριά, τότε περιστρέφουμε την τούφα δύο φορές γύρω από το δάχτυλό μας και την σταθεροποιούμε κατά τον ίδιο τρόπο με τσιμπιδάκι.
 11. Κρεπάρουμε ελάχιστα τα τρία «ημικύκλια» που εξέχουν του κότσου και τα σταθεροποιούμε όπου χρειάζεται με τσιμπιδάκι, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα τεσσάρι από τούφες τύπου σταυρό (βλ. Εικόνα 1.2 & 1.3).
 12. Με ελάχιστο κερί δουλεύουμε τις μικρές τούφες που «πέφτουν» ανέμελα από τον κότσο (βλ. Εικόνα 1.4).
 13. Αν θέλουμε να στολίσουμε το χτένισμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε 1-2 φουρκέτες με στρας, στο ύψος του λάστιχου του κότσου (κέντρο).

Το τελικό αποτέλεσμα στο πρωτοχρονιάτικο χτένισμα μας το βλέπουμε στην Εικόνα 1.5!

{module 59}

 

Επιμελώς ατημέλητο πλαϊνό πιάσιμο

 1. Δουλεύουμε τούφα- τούφα τα μαλλιά με στρογγυλή βούρτσα και σεσουάρ, ώστε η κάθε τούφα να καταλήγει σε ανάλαφρη μπούκλα.
 2. Κρεπάρουμε τα μαλλιά διαγώνια.
 3. Αφήνουμε ελεύθερες δύο τούφες στη μία πλευρά του κεφαλιού (αριστερά ή δεξιά), τη μια εκ των οποίων θα τη χρησιμοποιήσουμε ως φράντζα και την άλλη θα την πλέξουμε αργότερα.
 4. Φέρνουμε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά στο πλάι στερεώνοντάς τα με τσιμπιδάκια (βλ. Εικόνα 2.1).
 5. Τα μαλλιά που πέφτουν ελεύθερα δίπλα στο αυτί, τα στερεώνουμε και αυτά με τσιμπιδάκια, ώστε να φαίνεται ότι έχουμε μία πλαϊνή χαμηλή κοτσίδα (βλ. Εικόνα 2.2).
 6. Στολίζουμε το χτένισμα χρησιμοποιώντας μικρές τούφες από τα πιασμένα μαλλιά, ώστε να καλύψουμε τα τσιμπιδάκια με μικρές τουφίτσες που προεξέχουν ανέμελα (βλ. Εικόνα 2.2).
 7. Πλέκουμε τη δεύτερη τούφα (που αφήσαμε στην αρχή) στο πλάι σε μία χαλαρή πλεξούδα και τη φέρνουμε μέχρι το πιάσιμο για να την σταθεροποιήσουμε με τσιμπιδάκι (βλ. Εικόνα 2.3 & 2.4).
 8. Την πρώτη τούφα (που αφήσαμε ελεύθερη στο πρώτο βήμα) τη φορμάρουμε με στρογγυλή βούρτσα και σεσουάρ ώστε να «πέφτει» σε μία σπαστή φράντζα (βλ. Εικόνα 2.5).

Το τελικό αποτέλεσμα του χτενίσματός μας θα είναι αυτό της Εικόνα 2.6!

{module 61}

 

Πλεξούδα Ψαροκόκαλο

 1. Αν τα μαλλιά είναι σγουρά θα πρέπει πρώτα να τα ισιώσουμε.
 2. Κρεπάρουμε στις ρίζες όλων των μαλλιών διαγώνια.
 3. Δένουμε όλα τα μαλλιά στο πλάι με λαστιχάκι κομμωτικής (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κουζινικό λαστιχάκι), ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε την πλεξούδα.
 4. Χωρίζουμε τα μαλλιά που «πέφτουν» από την κοτσίδα σε δύο τούφες.
 5. Παίρνουμε κάθε φορά μία μικρή εξωτερική τούφα εναλλάξ (και από τις δύο τούφες που χωρίσαμε αρχικά) και τις πλέκουμε εσωτερικά και σταθερά μέχρι να τελειώσει το μαλλί από τις δύο αρχικές τούφες.
 6. Στη συνέχεια χωρίζουμε πάλι το ήδη υπάρχον μαλλί σε μικρότερες τούφες, πλέκοντάς τις ξανά στο εσωτερικό επαναλαμβάνοντας την τεχνική όσες φορές χρειαστεί ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, μέχρι να φτάσουμε στις άκρες.
 7. Στο τέλος, κόβουμε με ψαλίδι το λαστιχάκι που χρησιμοποιήσαμε στην αρχή για βοήθεια.
 8. Μπορούμε να στολίσουμε την πλεξούδα ψαροκόκαλο χρησιμοποιώντας μία καρφίτσα ή φουρκέτες με στρας (βλ. Εικόνα 3.1).

Το τελικό αποτέλεσμα του χτενίσματος φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν!

{module 60}

 


 

Ελένη ΑρσένουΗ Ελένη Αρσένου σπούδασε Hair Styling και Αισθητική, απ’ όπου και αποφοίτησε από τον Α’ κύκλο σπουδών της το έτος 2001.
Στο Β’ κύκλο σπουδών της ειδικεύτηκε στο Hair Styling, στο Δημόσιο Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Χαλανδρίου, απ' όπου αποφοίτησε το έτος 2002.
Παρουσιάζει 12 χρόνια ενεργή πορεία στο χώρο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
Παράλληλα έχει διδάξει για δύο σχολικά έτη ως καθηγήτρια Hair Styling σε Δημόσια Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.


Posing: Δήμητρα Σκαρμούτσου
Hair Styling: Ελένη Αρσένου
Make up: Χριστίνα Σκαρμούτσου
Photoshoot: Θάνος Νόκας

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου