Δημοσιεύτηκε από ,
27/05/2013 - 10:00pm

Η λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες με την μέθοδο "Body Tite", αποτελεί την πιο εξελιγμένη λιπογλυπτική σώματος και την πιο δραστική λύση για την αντιμετώπιση του συσσωρευμένου λίπους.

Πρόκειται για μια νέα τεχνική λιποαναρρόφησης που μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές του σώματος  προσφέροντας αδυνάτισμα, σύσφιξη και γλυπτική σώματος.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Το BodyTite βασισμένο στη μέθοδο RFAL (Radio Frequency Assisted Liposuction) διαλύει τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των Ραδιοσυχνοτήτων (RF). Προκαλεί ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμόφορα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα που σχετίζονται με την παραδοσιακή τεχνική λιποαναρρόφησης.  
Κατά την εφαρμογή με το Body Tite η ενέργεια που διοχετεύεται μέσω των ραδιοσυχνοτήτων RF, έχει εξελιχθεί προκειμένου να θερμάνει απευθείας τα υποδόρια στρώματα της δερμίδας, από μέσα προς τα έξω, γεγονός που αποτελεί και βασικό στόχο για να επιτευχθεί η δερματική σύσφιγξη.
Μέσω μιας εσωτερικής κάνουλας η ενέργεια RF μεταφέρεται σε ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο με αποτέλεσμα την αιμόσταση του λίπους, των αγγείων και του ινώδους ιστού. Παράλληλα, επιφέρεται ελεγχόμενη και προοδευτική θέρμανση της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού και αναρρόφηση αυτού, όπου έχει ήδη προκληθεί αιμόσταση.
Ο ιστός που έχει υποβληθεί σε αιμόσταση και ρευστοποίηση αναρροφάται, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική σύσφιγξη και αναδιαμόρφωση της περιοχής.
Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει το σύστημα BodyTite είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλες περιοχές μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τις συσκευές laser λιποαναρρόφησης. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση, ιδανική για την διαμόρφωση της σιλουέτας σας.
Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-1.30 ώρα. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εφόσον ο ασθενής προσέχει το βάρος του, τρώει υγιεινά και ασκείται.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και σιγά σιγά μέσα στις επόμενες ημέρες να επανέλθετε σταδιακά στις καθημερινές σας δραστηριότητες – αποφεύγοντας τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες την έντονη σωματική άσκηση. Είναι απαραίτητο για 2-4 εβδομάδες μετά να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ. Την πρώτη ημέρα συνιστάται ξεκούραση και ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι. Επιστροφή στις δραστηριότητές γίνεται μετά από 3-4 μέρες.

Αν το πρόβλημα δεν είναι πολύ έντονο τότε μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος Accent που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες και προσφέρει σύσφιξη. Αποτελεί την πιο σύγχρονη και δραστική μη επεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Δρα ενάντια της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους προσφέροντάς σας μια πιο λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα, χάνοντας ταυτόχρονα πόντους! Για το σώμα χρειάζονται συνήθως 6 - 8 συνεδρίες, ανάλογα με την περιοχή και την έκταση του προβλήματος. Η συχνότητα της εφαρμογής του Accent είναι συνήθως μια συνεδρία κάθε 10-15 μέρες περίπου.

 

Editor's Notice


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dr. Απόστολος Γαϊτάνης είναι ένας από τους ελάχιστους πλαστικούς χειρουργούς που εφαρμόζουν την μέθοδο Body Tite στην Ελλάδα.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 30 Μαΐου 2013).

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Βασ. Σοφίας... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου