Δημοσιεύτηκε από ,
07/04/2013 - 10:00pm

Είναι πολύ σημαντικό για άντρες και γυναίκες τα πλούσια με όγκο μαλλιά. Τα πλούσια μαλλιά χαρίζουν αυτοπεποίθηση και οπωσδήποτε βελτιώνουν την εμφάνισή μας.

Η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή και το καθημερινό άγχος είναι οι κύριοι παράγοντες της τριχόπτωσης.

Η βελτίωση της διατροφής μας, αλλά και οι σπιτικές μάσκες με ειδικά για την περίπτωση φυτικά και αιθέρια έλαια, μπορούν να εμποδίσουν την έντονη τριχόπτωση αλλά και να διεγείρουν την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

Επίσης πολύ σημαντική είναι και η σωματική άσκηση. Είναι γνωστό πως το γυμναστήριο, το jogging, ο χορός, η yoga και άλλες τέτοιου είδους σωματικές δραστηριότητες βοηθούν στη μείωση του καθημερινού άγχους, όπου «άγχος» σημείωσε δίπλα «τριχόπτωση»(!)

Η παρακάτω σπιτική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης αφορά ποσότητες συστατικών για μέτριο μήκος μαλλιών, δηλαδή μαλλιά όπου φτάνουν στο ύψος των ώμων. Οπότε για κοντύτερα ή μακρύτερα μαλλιά μπορείς να αυξομειώσεις τις ποσότητες αναλόγως.

Για τη μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης θα χρειαστούμε

  • 30ml σησαμέλαιο για λιπαρά μαλλιά, ή 30ml ελαιόλαδο για ξηρά – κανονικά μαλλιά
  • 3 σταγόνες έλαιο τσουκνίδας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

Αρχικά αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά τα συστατικά μας.

Απλώνουμε τη μάσκα στις ρίζες των μαλλιών κάνοντας για 2-3 λεπτά μασάζ ώστε να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος σε αυτά τα σημεία.
Αφήνουμε τα έλαια να δράσουν για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια λούζουμε καλά τα μαλλιά.

Η εφαρμογή της μάσκας για την τριχόπτωση καλό είναι να εφαρμόζεται τουλάχιστον μία έως και δύο φορές την εβδομάδα.

Το μίγμα μπορεί να τοποθετηθεί σε γυάλινο βαζάκι και να το φυλαχθεί σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για ένα μήνα. Πριν από τη χρήση του όμως πρέπει να ανακινούμε καλά το βαζάκι.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Σχόλια

Καλησπέρα. Για καιρό έφτιαχνα μάσκα μαλλιών με δεντρολίβανο και μπορώ να πω πως τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά. Το έλαιο τσουκνίδας δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Όπως αναφέρετε και στο άρθρο σας, ένας πολύ βασικός παράγοντας εμφάνισης της τριχόπτωσης, είναι το άγχος. Ενδιαφέρον το μείγμα που αναφέρετε, πάντως.

Προσθήκη νέου σχολίου