Δημοσιεύτηκε από ,
19/09/2012 - 6:45pm

Το jogging αποτελεί για πολλούς ένα από τα αγαπημένα αερόβια αθλήματα, ίσως γιατί εδώ μπορείς να συνδυάσεις εύκολα τη γυμναστική με μια βόλτα στη φύση. Μια και η πλειοψηφία προτιμάει να τρέχει σε μια παραλιακή, ένα δάσος ή ένα πάρκο.

Το jogging είναι μία απλή αερόβια άσκηση αλλά με εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας!

Τα οφέλη του jogging στην υγεία και το σώμα μας

  • Το jogging προωθεί τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Προωθεί τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και την αναπνευστική λειτουργία.
  • Στο τρέξιμο δουλεύουν σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το jogging να τονώνει και να ενισχύει τους μύες και τα οστά.
  • Βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους καίγοντας λίπος.
  • Με το jogging επωφελούμαστε και ψυχικά! Μια και έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθάει στην αποβολή άγχους, τη χαλάρωση και την ψυχική ηρεμία.
  • Μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν πεπτικά προβλήματα.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
  • Βελτιώνεται πολύ σημαντικά η αντοχή μας (χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα μπορείς να αντέχεις και τον προϊστάμενο στο γραφείο!).

 

Ενδυμασία για jogging

Τώρα θα μου πεις «Ε δε θα βάλω και τη γόβα χρυσή μου για να τρέξω ούτε και τη σαγιονάρα!» Ok, έχεις δίκιο! (Η γόβα χρησιμοποιήθηκε μια και απευθύνομαι ως επί το πλείστον σε γυναικείο κοινό, μη στραβώνεις παιδί, δεν το είπα για σένα!).
Εννοείται ότι πρέπει να έχουμε ντυθεί κατάλληλα για τρέξιμο ώστε να είμαστε άνετοι. Με βαμβακερές φόρμες (το χειμώνα) ή αθλητικό σορτς και t-shirt (το καλοκαίρι) και κατάλληλα αθλητικά παπούτσια ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς.

Για όσους σκέφτεστε σοβαρά να ξεκινήσετε jogging, απλά κάντε το και σταματήστε να το σκέφτεστε μόνο!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για το jogging, πώς θα ξεκινήσουμε.
Καλή αρχή!

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου