Δημοσιεύτηκε από ,
14/08/2012 - 8:45am

Υπάρχουν δέρματα που αμέσως μετά την αποτρίχωση, είτε λίγες ώρες ή λίγες μέρες αργότερα, εμφανίζουν ερεθισμούς ή σπυράκια.
Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο σε τέτοιου είδους ενέργειες, όπως αποτρίχωση με κερί κλπ, είτε γιατί δεν προσέξαμε και μεταφέραμε στο δέρμα μικρόβια.

Όπως και να έχει, οι ερεθισμοί και τα σπυράκια δεν είναι δείγμα υγιούς δέρματος, εκτός του ό,τι είναι και αντιαισθητικά.

Κι εμείς το καλοκαίρι θέλουμε να δείξουμε τα περιποιημένα καλλίγραμμα πόδια μας! (Δεν έχει καμιά αντίρρηση;)
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δράσουμε άμεσα, είτε πρόκειται για απλό ερεθισμό, είτε για μόλυνση.

Πώς θα αντιμετώπισουμε τους ερεθισμούς και τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση

Χρήση πάγου στις ερεθισμένες περιοχές. Τυλίγουμε πάγο σε μία καθαρή πετσέτα και ακουμπάμε για μερικά δευτερόλεπτα τα σημεία του δέρματος που έχουν υποστεί ερεθισμούς ή σπυράκια. Έτσι θα σφίξουν οι πόροι του δέρματος.
Πολλά και κρύα ντους καθημερινά. Η καθαριότητα σε αυτή την περίπτωση είναι το παν. Το δέρμα μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι επιρρεπές στην εφίδρωση οπότε τα ντους επιβάλλονται. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό έως κρύο για να μην επιδεινώσουμε το πρόβλημα.
Χρήση αντισηπτικού σαπουνιού. Καλό είναι στα καθημερινά μας ντους να χρησιμοποιούμε ήπιο αντισηπτικό σαπούνι ώστε να απαλύνει τους ερεθισμούς. Ένα καλό αντισηπτικό σαπούνι αρκετά ήπιο για το δέρμα είναι αυτό με το χαμομήλι.
Στεγνό δέρμα. Μετά τα ντους στεγνώνουμε καλά το δέρμα μας. Όταν υπάρχουν ερεθισμοί και σπυράκια, το δέρμα πρέπει να είναι πάντα στεγνό και καθαρό.
Αποφεύγουμε τη χρήση λιπαρής lotion. Ξεχνάμε για μερικές μέρες τις κρέμες σώματος, μιας και δεν ενδείκνυνται για τέτοιου είδους καταστάσεις.
Χρήση καθαρής και ατομικής πετσέτας. Για όσο διάστημα το δέρμα μας παραμένει σε αυτή την κατάσταση χρησιμοποιούμε πάντα στεγνές και καθαρές πετσέτες. Οι πετσέτες μας πρέπει να είναι ατομικές και όχι κοινής χρήσης!
Πλύσεις με χαμομήλι. Το χαμομήλι είναι πολύ γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Αφήνουμε το χαμομήλι να μουλιάσει σε βρασμένο νερό και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει κάνουμε πλύσεις. Αυτή η διαδικασία καλό είναι να γίνεται καθημερινά για όσο διάστημα επιμένουν οι ερεθισμοί και τα σπυράκια.
Χρήση ήπιας αντιβιοτικής κρέμας. Αν κρίνεται απαραίτητο από τον φαρμακοποιό ή τον δερματολόγο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία ήπια αντιβιοτική κρέμα στις ερεθισμένες περιοχές και τα σπυράκια, για τόσο χρονικό διάστημα όσο μας συστήσει ο φαρμακοποιός ή ο δερματολόγος μας.
Αποφυγή στενών ρούχων. Για όσο διάστημα το δέρμα παραμένει ερεθισμένο και με σπυράκια, καλό είναι να αποφεύγουμε τα στενά ρούχα γιατί η τριβή με το δέρμα θα επιδεινώσει το πρόβλημα και η εφίδρωση θα είναι συχνότερη.

Διάβασε επίσης για αποτρίχωση με κερί, συμβουλές περιποίησης.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου