Δημοσιεύτηκε από ,
26/03/2013 - 6:45pm

Ο λιναρόσπορος είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνη Ε, περιέχει λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα ω-3.
Η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα από τις φθορές.

Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης αλλά και για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες,  ο λιναρόσπορος πλέον χρησιμοποιείται πολύ στην κοσμετολογία.

Το ζελέ λιναρόσπορου εμπεριέχεται σε αρκετές συνταγές φυσικών μασκών ομορφιάς.
Πώς θα πάρουμε όμως το τζελ λιναρόσπορου(;)

Για να παρασκευάσουμε το τζελ του λιναρόσπορου θα χρειαστούμε

  • ½ κούπα απιονισμένο νερό
  • 3 κ.σ. καστανός λιναρόσπορος

Οδηγίες προετοιμασίας για το τζελ λιναρόσπορου

Τοποθετούμε το νερό και το λιναρόσπορο στο μπρίκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα.
Μετά από λίγα λεπτά (4’-5’) αρχίζει και δημιουργείται ένα πηχτό τζελ. Τότε συνεχίζουμε το βρασμό για μερικά λεπτά ακόμα, ώσπου να φαίνεται στο κουτάλι μας ότι έχει πήξει αρκετά και έχει δημιουργηθεί το ζελέ που θέλουμε.
Τοποθετούμε τούλι πάνω από ένα ποτήρι (τριπλό ή διπλό, ανάλογα το δίχτυ) και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το μίγμα μας.
Επειδή το τζελ του λιναρόσπορου δεν θα «τρέξει» εύκολα απ’ το δίχτυ, γι’ αυτό το λόγο βοηθάμε πιέζοντας ώστε να πέσει στο ποτήρι όλη η ποσότητα που παρασκευάσαμε.
Εφόσον πιέσουμε όλους τους σπόρους μέσα στο τούλι, τότε μεταφέρουμε το τζελ του λιναρόσπορου σε καθαρό και στεγνό βαζάκι (κατά προτίμηση γυάλινο) με καπάκι.

Το τζελ λιναρόσπορου είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε ρυτίδες έκφρασης, αλλά και ως φυσικός ορός (serum)!

Μπορούμε να φυλάξουμε το βαζάκι μας στο ψυγείο τουλάχιστον για μία εβδομάδα και να χρησιμοποιούμε το τζελ μόνο του, ή ως συστατικό σε φυσικές - χειροποίητες μάσκες προσώπου.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου