Δημοσιεύτηκε από ,
25/01/2017 - 9:00am

Μπορεί το botox να παραμένει ο πιο γρήγορος δρόμος για την άμεση βελτίωση των λεπτών γραμμών, ωστόσο αρκετές γυναίκες το αποφεύγουν επειδή δεν θέλουν να έχουν ένα πρόσωπο που δεν συσπάται.

«Σε αυτή την περίπτωση προτιμάτε μία θεραπεία με Erbium Pixel Laser», εξηγεί  ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Το Pixel ή κλασματικό λέιζερ αντιλαμβάνεται την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και  στοχεύει στην επιλεκτική καταστροφή με αυτοθερμόλυνση των σημείων που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, αφήνοντας ανέπαφα τις περιοχές όπου οι ιστοί είναι υγιείς.

Ακριβώς επειδή επεμβαίνει τμηματικά και όχι σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας, ο χρόνος ανάρρωσης είναι μικρότερος. Επιπλέον, λόγω της αφαίρεσης της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας πετυχαίνει εκτός από τη λείανση των λεπτών γραμμών, να μειώσει τους πόρους και να δώσει στο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη».

Η μέθοδος δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις συνηθισμένες δραστηριότητες. Μετά τη συνεδρία ενδείκνυται να προκληθεί ερυθρότητα την πρώτη μέρα η οποία καλύπτεται με μέικ απ, ενώ φεύγει σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες.  

Επίσης τις πρώτες 3-4 μέρες μετά την εφαρμογή πιθανό να εμφανιστεί ξηρότητα στο δέρμα. Το σημαντικό είναι ότι μετά την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία και τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας.

Απαραίτητη είναι η αντιηλιακή προστασία καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας καθώς η θεραπεία μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν 2-3 επαναλήψεις ανάλογα με την προσωπική περίπτωση.

 

Notice


Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. 

Iατρεία:

Αθήνα: Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά: Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1.

τηλ: 210-7222070

web site: www.agaitanis.gr

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Βασ. Σοφίας... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου