Δημοσιεύτηκε από ,
22/04/2014 - 3:15pm

Υπάρχουν πολλοί καπνιστές που θα ήθελαν να μην ήταν εθισμένοι στο κάπνισμα. Αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι ευάλωτη σε πάρα πολλές ασθένειες και παθήσεις οι οποίες σχετίζονται με την κακιά συνήθεια του καπνίσματος, και πολλοί από αυτούς θέλουν πραγματικά να το κόψουν.

Πολλοί έχουν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα καταφεύγοντας σε διάφορες μεθόδους. Κάποιοι προσανατολίζονται σε νέες συνήθειες που δε βλάπτουν την υγεία τους, άλλοι επιλέγουν να καταναλώνουν ορισμένα είδη τροφών, άλλοι πάλι προσπαθούν να γεμίσουν το χρόνο τους με νέες δραστηριότητες, κάποιοι επιλέγουν αντικείμενα που να τους απασχολούν τα χέρια κοκ.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να το κόψουν, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στην καταστροφική συνήθεια, σκεπτόμενοι πως ίσως δεν υπάρχει διέξοδος.

Αν το θέλεις πραγματικά, θέσε στον εαυτό σου δυο σημαντικά ερωτήματα. 1ον Πόσο σημαντική είναι για σένα η υγεία σου; 2ον Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για την υγεία σου;

Είναι σίγουρο πως για να κόψεις μια για πάντα αυτή την τόσο βλαβερή συνήθεια, απαιτεί πραγματική θέληση. Εφόσον το αποφασίσεις, αξίζει να δοκιμάσεις για χάρη του εαυτού σου κυρίως και των γύρω σου δευτερευόντως.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η διακοπή του καπνίσματος είναι τόσο δύσκολη υπόθεση είναι η νικοτίνη. Πρόκειται για πολύ εθιστική ουσία που κατά κάποιο τρόπο το μυαλό σου την «αποζητά» όλο και περισσότερο.

Όσες περισσότερες πληροφορίες καταφέρεις να συλλέξεις όσον αφορά το σκοπό σου, τόσο καλύτερα θα πάει η εφαρμογή του σχεδίου σου για τη διακοπή του καπνίσματος.

Αν ρωτήσεις ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα τι χρειάζεται να κάνεις(;) θα σου απαντήσουν πως σε πρώτη φάση η εγκατάλειψη του καπνίσματος απαιτεί πολλή όρεξη, αποφασιστικότητα και δέσμευση!

Για τη δεύτερη φάση, δηλαδή εκεί που αρχίζεις να κάνεις την απόφασή σου πράξη, χρειάζεται να καταφύγεις σε μεθόδους που θα σε βοηθήσουν στην απόφασή σου.

Μια από αυτές είναι η βελτίωση και τροποποίηση της μέχρι τώρα διατροφή σου.

Διάβασε επίσης για τα συστατικά και τροφές που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα.

Λέγομαι Χριστίνα Σκαρμούτσου και είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

Μου αρέσει να διαβάζω, να “ψαχουλεύω”και να ανακαλύπτω τρόπους που φέρνουν τη φύση πιο κοντά μας, πιο κοντά στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά και στο τραπέζι μας. Η φύση είναι πηγή δύναμης,... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου