Δημοσιεύτηκε από ,
30/05/2015 - 2:00pm

Κρυολιπόλυση (Coolsulpting by Zeltiq USA) – Μία νέα μη επεμβατική θεραπεία για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Είναι γνωστό σε όλους μας πόσο ενοχλητικό είναι το τοπικό πάχος, όταν μάλιστα συσσωρεύεται σε ιδιαίτερα εμφανή σημεία του σώματος. Ειδικά στις γυναίκες, σε ψωμάκια, κοιλιά, μέση, εσωτερική πλευρά των γονάτων. Ένας εναλλακτικός τρόπος για την αντιμετώπισή του - εκτός από τον παραδοσιακό εκείνο της λιποαναρρόφησης – είναι η μέθοδος της κρυολιπόλυσης με το σύστημα Coolsculpting. Προκαλεί βλάβη στα λιποκύτταρα μέσω του κρύου. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, κατά την διάρκεια της οποίας εφαρμόζεται μια ειδική κεφαλή σαν βεντούζα στην περιοχή που επιθυμούμε να προκαλέσουμε συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Παράλληλα ασκείται ελαφρά αναρρόφηση των ιστών και στη συνέχεια διοχετεύεται χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στα λιποκύτταρα και τη δημιουργία μιας φλεγμονώδους αντίδρασης σε αυτά. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός κινητοποιεί τους μηχανισμούς της φλεγμονής με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να υποστρέφουν – μειώνονται. Ο πόνος είναι ελάχιστος – αμελητέος. 

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές με συσσωρευμένο τοπικό λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου. 

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά  έως και 2 ώρες περίπου. Μετά την εφαρμογή η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της ή να πάει στο γυμναστήριο. Το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται εμφανές μετά από 4 εβδομάδες, αφού τα λιποκύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη υποστρέψουν και το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα στοιχεία της βλάβης. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι το Endermologie για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και οι ραδιοσυχνότητες (Accent) & (Fractora) για σύσφιξη, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

 

Πρόκειται για το πιο αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) με σήμανση CE ως κατηγορίας IIa ιατρική συσκευή και με πρόσθετες ιατρικές εγκρίσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Notice


Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (επόμενη επίσκεψη Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015).

Iατρεία: Αθήνα - Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά - Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη - Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

τηλ: 210-7222070

web site: www.agaitanis.gr

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Βασ. Σοφίας... περισσότερα

Προσθήκη νέου σχολίου