Δημοσιεύτηκε από ,
23/09/2014 - 3:30pm

Μου αρέσουν πολύ οι ωραίες γυναίκες! Μου αρέσει να τις κοιτάζω και να τις θαυμάζω ενώ μου μιλούν, χαμογελούν ή χορεύουν…..καλά προφανώς μου αρέσουν και άλλα πράγματα αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε το blog κατάλληλο χωρίς γονική συναίνεση :)

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε δεν μπορούσα να κρατήσω οπτική επαφή με μία ωραία κοπέλα ή να αρθρώσω ολοκληρωμένη κατανοητή πρόταση, παρουσία της. Αυτό λοιπόν λέγεται Caligynephobia. Στα Ελληνικά υποθέτω ότι λέγεται Καληγυναιφοβία, αλλά δεν το βρήκα πουθενά γραμμένο. Προσοχή, μην το μπερδεύουμε με Γυναικοφοβία, φοβία προς όλες τις γυναίκες, ή τον Μισογυνισμό.

Συμπτώματα

Τα κλασικά που έχουν όλες φοβίες: δυσπνοια, ταχύπνοια, καρδιακή αρρυθμία, εφίδρωση, ναυτία και γενικό συναίσθημα τρόμου.

Αιτίες

Είναι λογικό να φοβάσαι ένα λιοντάρι 250 κιλών με 6 cm κυνόδοντες, καθώς αν το λιοντάρι έχει επιθετική στάση απεναντί σου αντιμετωπίζεις βέβαιο θάνατο.

Αλλά πλέον μου φαίνεται εξαιρετικά παράλογο να φοβάσαι μια ωραία γυναίκα, αν σκεφτείς ότι κατά μέσο όρο ζυγίζει 50-55 κιλά, έχει ύψος 1.65-1.70, μη ανεπτυγμένους κυνόδοντες, μυική μάζα λιγότερο από 15 κιλά, εύθραυστα νύχια και λεπτή σκελετική δομή. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου κάνει ώστε να δικαιολογεί το συναίσθημα τρόμου που προκαλεί η παρουσία της;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να ξεκίνησε η φοβία. Η γενική και απλή εξήγηση είναι ότι συναίβει κάποιο ψυχικό τραύμα που συνδέεται με μία ωραία γυναίκα. Αλλά αν είστε σαν εμένα, η απλή εξήγηση δεν ικανοποιεί. Ίσως πρέπει να κοιτάξουμε την μεγαλύτερη εικόνα....

Εξελικτική ψυχολογία

Η εξελικτική ψυχολογία είναι η προσέγγιση κοινωνικών συμπεριφορών βάσει προσαρμογών που έχουν γίνει στην εξελικτική πορεία των ανθρώπων. 

Π.χ. ο λόγος που η μητέρα αγαπάει τόσο το παιδί της(Ωχ! Θα νευριάσω κόσμο) αμέσως μετά την γέννηση του, είναι επειδή το παιδί, όντας σωματικά και πνευματικά αδύναμο τα πρώτα χρόνια της ζωής του, χρειάζεται την (υπερ)προστασία της. Εναλλαντικά δεν υπάρχει λογική αιτία που νιώθει έτσι. Δεν είναι ότι περιμένει να γνωρίσει το παιδί, να δει αν ταιριάζουν στην παρέα και μετά αποφασίζει να το αγαπήσει ή όχι! Το αγαπάει άμεσα, χωρίς να μπορεί και να χρειάζεται να εξηγήσει γιατί.

Αν το δεις από την πλευρά της εξελικτικής πορείας των ανθρώπων, οι μητέρες που δεν συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο δεν κατάφεραν να αφήσουν πολλούς απογόνους, μειώνοντας τον πληθυσμό τους από γενιά σε γενιά.

Εξελικτική ψυχολογία και ωραίες πιθηκίνες

Τώρα που μάθαμε τι είναι η εξελικτική ψυχολογία, πάμε να δούμε τι σχέση έχει με τις ωραίες γυναίκες.

Σε προϊστορικά χρόνια και όταν οι άνθρωποι ήταν λιγότερο άνθρωποι και περισσότερο πίθηκοι, οι κοινωνίες ήταν πιο κλειστές. Τώρα ζούμε σε κοινωνίες που μπορεί να αποτελούνται από εκατομμύρια άτομα(λέγονται πόλεις), τότε ζούσαν σε κοινωνίες των 10-15 ατόμων.

Ο τότε πίθηκος-άντρας είχε προσβαση, σε όλο το εύρος της ζωής του, σε 6-7 θηλυκά. Ενώ παράλληλα υπήρχαν άλλα 6-7 αρσενικά που ήθελαν το δικό τους κομμάτι της πίτας.

Αν ένα αρσενικό φλέρταρε με την πιο ωραία πιθηκίνα της παρέας, που ενδεχομένως να την είχε βάλει στο μάτι και ο αρχηγός της αγέλης/φυλής, ρίσκαρε μάχη. Μια μάχη με τον αρχηγό, που για να είναι αρχηγός υπερτερεί σωματικά, μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση και εξορία από την αγέλη μέχρι και θάνατο. 

Αν και μερικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται ακόμα σαν πίθηκοι, σήμερα το χειρότερο που μπορείς να πάθεις μιλώντας σε μία ωραία γυναίκα είναι να λάβεις αδιαφορία. Ξέρετε, αυτό που πας και της μιλάς με χαμόγελο και αυτή έχει μία φάτσα σε στιλ “σιγά μην γυρίσω να σε κοιτάξω.” Δεν μπορείς να πάθεις απολύτως τίποτα άλλο! Αλλά το γονίδιο έχει μείνει στο DNA μας και μας ταλαιπωρεί.

Και η λύση

Ίσως ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά η λύση είναι πολύ απλή μόλις αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και καταλάβεις ότι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι απλά να πάρεις αυτό το βλέμμα.....

 

Οπότε πάλι καταλήγουμε στο πόσο αξία δίνεις στον εαυτό σου και πόσο μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά ένας άλλος άνθρωπος. Βέβαια το πόσο πρέπει να σε νοιάζει η γνώμη ενός ανθρώπου που πλησιάζεις με θετικό τρόπο και λαμβάνεις την παραπάνω αντίδραση, είναι κάτι που θα παραλείψω να σχολιάσω...

Από την άλλη υπάρχει μία έκφραση/παροιμία που λέει "Always approach girls that you consider are out of your league, you'll be surprised/Πάντα πλησίαζε γυναίκες που θεωρείς ότι είναι εκτός ανταγωνισμού, θα εκπλαγείς". Και δεν μπορώ να τονίσω το πόσο ισχύει :)

 

 Πηγές:

 

Find me on and twitter

Προσθήκη νέου σχολίου